Kalevi Kuitusen säätiö edistää kirjan ja kirjataiteen kehityksen tuntemusta sekä kiinnostusta bibliofiliaan.

Säätiö jakaa vuosittain apurahoja kirjan, kirjataiteen ja bibliofilian tutkimukseen. Apuraha voidaan myöntää yhdelle tai useammalle henkilölle. Esimerkkejä tuetuista hankkeista sekä myönnetyistä summista löytyy välilehdeltä Myönnetyt apurahat.


Syksyn 2022 apurahahaku on käynnissä 17.10. - 18.11.2022.

Vapaamuotoisen hakemuksen tulee olla tiivis. Hakemukseen tulee merkitä selvästi hakijan / hakijoiden nimet, hanke sekä haettu summa. Hakemukseen tulee liittää tutkimussuunnitelma, ansioluettelo sekä selvitys hankkeen muusta rahoituksesta. Mahdollisia suosittelijoita pyydetään lähettämään suosituksensa suoraan säätiölle.


Hakemukset toimitetaan postitse alla olevaan osoitteeseen. Hakemuksen täytyy mahtua postiluukusta eli kuoren paksuus maksimissaan 3,5 cm. Hakijan on varmistettava, että hakemus on perillä viimeistään 18.11.2022. Ei postipaketteja eikä kirjattuja kirjeitä. Kirjatun kirjeen sijaan voi ostaa Postin lisäpalveluna Plus-merkin, jolloin kirjeen kulkua voi seurata. Mikäli hakemuksen postitus ei onnistu, vaan hakemuksen haluaa tuoda paikan päälle, on se tehtävä kirjakaupan aukioloaikana arkisin klo 11-18 ja la klo 11-16. Ei postiluukusta.

Kalevi Kuitusen säätiö
c/o C. Hagelstam Antikvariaatti
Fredrikinkatu 35
00120 Helsinki


Tarvittaessa lisätietoja antaa säätiön puheenjohtaja Cecil Hagelstam
sähköposti: hagelstam(at)gmail.com